Aanbod & Methode

EMB bloedtest

 

De energetische morfologische bloedtest geeft een duidelijk inzicht in jouw gezondheid. Het maakt inzichtelijk welke mogelijke vitamine en mineralen tekorten, energetische- verstoringen en belastingen ten grondslag liggen van jouw klachten of het kan zonder klachten ook een gezondheidscheck van jouw lichaam weergeven.

 

Bloedtesten in de reguliere zorg kunnen bloedarmoede, ijzertekort, schildklierafwijkingen, auto-immuunziekten en bepaalde infecties aantonen, maar uit het bloed kan veel meer informatie gehaald worden. Een geheel andere holistische benadering van een bloedonderzoek kan belastingen en energetische belastingen aantonen. Voor ons is dit een eenvoudige en voordelige methode om bloed individueel te laten beoordelen. Het geeft jou waardevolle en bruikbare informatie, voorzien van een advies op maat.

 

Door middel van een vingerprik wordt er bloed opgevangen in een testbuisje wat vervolgens die dag nog wordt opgestuurd naar een particulier EMB lab. Hier wordt vervolgens gekeken naar:

– Basis hematologie (witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes)
– Microscopisch bloedonderzoek
– Vitamine status
– Mineralen status
– Vetzuren
– Hormonen
– Neurotransmitters (hersenboodschappersstofjes)
– Stress parameters
– Acupunctuur meridianen
– Energetische pathogeen belastingen
– Darmparameters
– Energetische blokkades
– PNI verstoringen
– Energetische intoleranties.

Heb jij last van klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn of bijvoorbeeld allergieën?

 

Wist je dat deze klachten voor een groot deel ook te maken kunnen hebben met je darmen? In je darmen worden de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft verwerkt. Helaas verloopt dit proces bij veel mensen niet altijd goed. Ze nemen een opgeblazen gevoel, buikpijn, rare stoelgang, windjes laten voor lief, of denken dat het erbij hoort. Werken je darmen niet goed dan neem je ook niet goed je voedingsstoffen op. Dit kan bijvoorbeeld al voor vele lichamelijke klachten zorgen.

Darmklachten of spastische darm syndroom (duur: 4 maanden)

 

Herken jij jezelf hierin?

– Je hebt altijd maar een opgeblazen gevoel na het nuttigen van eten
– Je hebt vaak last van buikpijnen
– Je hebt moeite om naar de wc te kunnen (obstipatie)
– Je hebt alleen maar diarree
– Je bent alleen maar vermoeid
– Je denkt mogelijke voedingsintoleranties te hebben

 

Grote kans dat je darmflora niet optimaal werkt!

 

Bijna 80% van de klachten komen voort uit problemen in de darmen. Ook klachten, waarvan in eerste instantie niet gedacht wordt aan de darm, zoals migraine, eczeem of depressies hebben vaak een relatie met de gezondheid van je darmen. Deze gezondheidsklachten zijn vaak snel en makkelijk te behandelen.

 

Oorzaken darmklachten

– Stress

– Verkeerde voeding

– Verstoorde lever

– Verstoorde zuurgraad

– Weinig rust

Werkwijze darmklachten of spastische darm syndroom aanpakken

We beginnen met een intake gesprek en brengen jouw gezondheidsklachten in kaart en bespreken jouw hulpvraag. Het is handig om van te voren al wat dingen op papier te zetten welke klachten je ervaart, zodat u deze niet vergeet te vertellen tijdens het intake gesprek. Aan het einde van het consult nemen we de EMB bloedtest af en stuur ik deze op naar het lab. We kunnen eventueel nog een ontlastingstest opsturen, maar hier zitten andere kosten aan verbonden.

Vervolgens begint de behandeling die uit een paar stappen bestaan. In eerste instantie bespreken wij de uitslagen van de bloedtest en krijgt u een uitgebreide analyse met voedings- en suppletieadviezen. Dankzij de uitgebreide informatie uit de bloedtest en jouw hulpvraag wordt vanuit die analyse een behandelplan gevormd die gefocust is op voeding, suppletie, beweging, ontspanning en mindset. De doorlooptijd van het intake gesprek tot het tweede consult is ongeveer 3-4 weken.

Na dit consult beginnen we met de opbouw van jouw darmbarrière en darmflora en de algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Het verwijderen van eventuele slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele vitamine en mineralen tekorten.

We plannen elke maand een telefonisch vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten en persoonlijke bevindingen bespreken. Waar nodig passen we het behandelplan aan.

We plannen elke maand een personal training van 60 minuten bij Anne in waarin jij uitleg en advies krijgt op welke manier en welk niveau je kunt trainen. Hierin wordt een behandelplan opgesteld, waarin oefeningen en trainingen staan die je zowel binnen- als buitenshuis kunt uitvoeren.

We plannen elke maand een Body Boost massage van 60 minuten in, zodat je ook bewust wordt van body stress release. We nemen tegenwoordig veel te weinig tijd voor onszelf, maar het is af en toe echt nodig in onze overvolle gezins- werk en sociale agenda’s.

Als het gewenste resultaat bereikt is en je klachten zijn verdwenen, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd jij je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling onder controle en ben jij in staat om jouw gezondheid op peil te houden.

 

Hormonale klachten (duur: 4 maanden)

Herken jij jezelf hierin?

– Je ervaart stress
– Je hebt menstruatieklachten
– Je hebt last van PMS (pre-menstruaal syndroom)
– Je hebt slaapproblemen
– Je hebt zweetaanvallen of het ineens heel koud
– Je hebt last van stemmingswisselingen
– Je komt onverklaarbaar aan
– Je loopt tegen een burn-out aan.

 

Tijd om jouw hormonen weer in balans te brengen!

 

Hormonen hebben een essentiële rol in het lichaam. Hormonen sturen ontzettend veel lichaamsprocessen aan. Denk hierbij aan de stofwisseling, je eetlust, slaapcyclus, hartslag, stemming en stressniveau. Hormonen worden geproduceerd door klieren in het hormoonstelsel waar ze vervolgens worden afgegeven aan het bloed. Hormonen geven signalen aan onze organen en vertellen wat en wanneer ze iets moeten doen. Alle hormonen hebben hun eigen specifieke taak en rol, maar werken vooral veel samen. Zo kan een tekort of overschot er voor zorgen dat de andere hormonen uit balans raken. Op deze manier kan je lichaam ontregelt raken en ervaar jij hierdoor klachten. De meest bekende hormonale klachten bij vrouwen zijn; de overgangsklachten, zoals opvliegers of premenstruele klachten.
 Daarnaast zijn er meer klachten die veroorzaakt worden door onze hormonen, maar minder bekend zijn. Het zijn vaak vage klachten, denk aan;
 PMS, PCOS Etc. Maar er is veel meer dan dat. Deze klachten kunnen ontzettend veel impact hebben op je dagelijkse functioneren. Hormonale disbalans kan gelukkig zeer effectief op natuurlijke wijze behandeld worden.

Wist jij dat ontstekingen in je lichaam heel vaak de boosdoeners zijn van hormonale klachten?

 

In een behandeltraject van 4 maanden gaan we aan jouw hormonale disbalans werken. We focussen ons op:

– Je ontstekingen uit je lijf halen
– Je maag en darmklachten laten verdwijnen
– Je energie weer terug brengen
– Je cyclys weer in orde brengen
– Je PCOS/PMS klachten verminderen of verhelpen
– En uiteindelijk dus je hormonen weer in balans brengen

Werkwijze hormonale klachten aanpakken

We beginnen met een intake gesprek en brengen jouw gezondheidsklachten in kaart en bespreken jouw hulpvraag. Het is handig om van te voren al wat dingen op papier te zetten welke klachten je ervaart, zodat je deze niet vergeet te vertellen tijdens het intake gesprek. Aan het einde van het consult nemen we de EMB bloedtest af en stuur ik deze op naar het lab. We kunnen eventueel nog een ontlastingstest opsturen, maar hier zitten andere kosten aan verbonden.

Vervolgens begint de behandeling die uit een paar stappen bestaan. In eerste instantie bespreken wij de uitslagen van de bloedtest en krijg je een uitgebreide analyse met voedings- en suppletieadviezen. Dankzij de uitgebreide informatie uit de bloedtest en jouw hulpvraag wordt vanuit die analyse een behandelplan gevormd die gefocust is op voeding, suppletie, beweging, ontspanning en mindset. De doorlooptijd van het intake gesprek tot het tweede consult is ongeveer 3-4 weken.

Na dit consult beginnen we met de opbouw van het immuunsysteem en de algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Het verwijderen van eventuele slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele vitamine en mineralen tekorten.

We plannen elke maand een telefonisch vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten en persoonlijke bevindingen bespreken. Waar nodig passen we het behandelplan aan.

We plannen elke maand een personal training van 60 minuten bij Anne in waarin je uitleg en advies krijgt op welke manier en welk niveau je kunt trainen. Hierin wordt een behandelplan opgesteld, waarin oefeningen en trainingen staan die je zowel binnen- als buitenshuis kunt uitvoeren.

We plannen elke maand een Body Boost massage van 60 minuten in, zodat je ook bewust wordt van body stress release. We nemen tegenwoordig veel te weinig tijd voor onszelf, maar het is af en toe echt nodig in onze overvolle gezins- werk en sociale agenda’s.

Als het gewenste resultaat bereikt is en je klachten zijn verdwenen, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd jij je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling onder controle en ben jij in staat om jouw gezondheid op peil te houden.

Schildklierklachten (duur: 3 maanden)

 

Herken jij jezelf hierin?

 

– Heb je last van hartkloppingen
– Heb je last van vermoeidheid
– Heb je last van een opgejaagd en/of zenuwachtig gevoel
– Heb je last van stemmingswisselingen
– Heb je last van overmatig transpireren
– Heb je last van darmklachten
– Heb je last van concentratieverlies
– Heb je last van slecht slapen
– Heb je het snel koud en blijf je kouwelijk
– Heb je last van een droge huid
– Heb je last van traagheid in denken
– Heb je last van een hese of krakende stem
– Heb je last van broshaar en haaruitval
– Heb je last van spierpijn en stijfheid in benen en armen
– Heb je last van tintelingen in je handen
– Heb je last van onverklaarbare gewichtstoename
– Heb je last van heftige menstruaties

 

Dan kan het wel eens zo zijn dat jouw schildklier te snel of juist te traag werkt.

 

Schildklierklachten vallen in de categorie van auto-immuunziekten. Ziektebeelden waarbij het immuunsysteem op het eigen weefsel reageert, noemen we auto-immuunziekten. We kunnen schildklierklachten in twee groepen verdelen: een te snel werkende schildklier of een te traag werkende schildklier. Een te traag werkende schildklier komt het meeste voor van alle schildklieraandoeningen. Ongeveer een half miljoen mensen in Nederland heeft last van een te traag werkende schildklier.

De schildklier (ook wel thyroid genoemd) is een heel klein, maar zeer belangrijk orgaan aan de voorkant van de hals tegen je slokdarm aan. 
 Schildklierklachten kunnen je leven behoorlijk beïnvloeden. De schildklier maakt het schildklierhormoon TSH aan. Dit is belangrijk voor veel functies in het lichaam, zoals de hartslag, bloeddruk, groei, energie, verbranding van vetten en je gemoedstoestand. Als je schildklier te langzaam werkt, kunt je extreem moe zijn en moeite hebben met afvallen. Wanneer de schildklier te snel werkt, kun je je erg opgejaagd voelen en moeilijk in slaap komen.

Het ontstaan van schildklierproblemen kan meerdere oorzaken hebben. Belangrijke oorzaken zijn voedingstekorten van belangrijke mineralen zoals jodium en selenium. Naast voedingstekorten kunnen ook onjuiste voedingsmiddelen direct of indirect problemen veroorzaken. Denk hierbij aan de rol van gluten en zuivel die auto-immuun reacties kunnen veroorzaken. Ook kunnen laaggradige ontstekingen in je lichaam zorgen voor auto-immuunreacties van de schildklier. Ook hier weer speelt de status van de darmen een grote rol. Vergeet ook niet dat stress een grote grondlegger is van vele lichamelijke klachten, waaronder schildklierproblemen.

Vermoed jij dat je wel eens een schildklierprobleem hebt, maar zijn de reguliere waardes volgens de huisarts allemaal goed? Vanuit de EMB test kunnen we verschillende dingen halen die mogelijk duiden op een schildklierprobleem en aan de hand van een orthomoleculair voedings- en suppletieadvies proberen we om jouw klachten zo goed mogelijk te reduceren of zelfs te verhelpen.

Loopt u al enige tijd met schildklierproblemen en slikt u hier via de endocrinoloog of huisarts schildkliermedicatie voor, dan kunt u alsnog bij ons terecht om te kijken of we de bijverschijnselen van deze aandoeningen door middel van voeding en leefstijl kunnen reduceren of zelfs kunnen verhelpen.

Werkwijze: Herstel je schildklierklachten

 

We beginnen met een intake gesprek en brengen jouw gezondheidsklachten in kaart en bespreken jouw hulpvraag. Het is handig om van te voren al wat dingen op papier te zetten welke klachten je ervaart, zodat je deze niet vergeet te vertellen tijdens het intake gesprek. Aan het einde van het consult nemen we de EMB bloedtest af en stuur ik deze op naar het lab. We kunnen eventueel nog een ontlastingstest opsturen, maar hier zitten andere kosten aan verbonden.

Vervolgens begint de behandeling die uit een paar stappen bestaan. In eerste instantie bespreken wij de uitslagen van de bloedtest en krijg je een uitgebreide analyse met voedings- en suppletieadviezen. Dankzij de uitgebreide informatie uit de bloedtest en jouw hulpvraag wordt vanuit die analyse een behandelplan gevormd die gefocust is op voeding, suppletie, beweging, ontspanning en mindset. De doorlooptijd van het intake gesprek tot het tweede consult is ongeveer 3-4 weken.

Na dit consult beginnen we met de opbouw van het immuunsysteem en de algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Het verwijderen van eventuele slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele vitamine en mineralen tekorten.

We plannen elke maand een telefonisch vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten en persoonlijke bevindingen bespreken. Waar nodig passen we het behandelplan aan.

Als het gewenste resultaat bereikt is en je klachten zijn verdwenen, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd jij je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling onder controle en ben jij in staat om jouw gezondheid op peil te houden.

Immuunsysteem (duur: 3 maanden)

Herken jij jezelf hierin?

– Heb je vermoeidheidsklachten
– Heb je continu terugkerende infecties
– Pik je elke verkoudheid of snottebel op
– Herstelt je lichaam traag
– Heb je last van allergieën of overgevoeligheid

 

Dan wordt het tijd om jouw lichaam een immuniteit boost te geven. Zeker in deze tijden met COVID-19 horen we niet anders om ons heen dat de mensen met een zwak immuunsysteem het heftigst getroffen worden. Belangrijk dus om je immuunsysteem goed te laten werken wanneer het écht nodig is. Dit heeft niet alleen met gezond eten te maken, maar zeker ook met in- en ontspanning en een goede mindset. Daar willen wij je graag bij helpen. Het immuunsysteem (of: afweersysteem) beschermt ons lichaam tegen ziekteverwekkers en lichaamsvreemde stoffen. Denk aan bacteriën, virussen, schimmels en parasieten.

Het immuunsysteem bevindt zich in het hele lichaam. Onder meer je huid, darmen, luchtwegen, bloed en lymfestelsel zijn een onderdeel van je afweersysteem. Door diverse oorzaken kun je een slechte weerstand krijgen. Bijv. door langdurig stress, verkeerde voeding etc.

Werkwijze: Boost je immuunsysteem

We beginnen met een intake gesprek en brengen jouw gezondheidsklachten in kaart en bespreken jouw hulpvraag. Het is handig om van te voren al wat dingen op papier te zetten welke klachten je ervaart, zodat je deze niet vergeet te vertellen tijdens het intake gesprek. Aan het einde van het consult nemen we de EMB bloedtest af en stuur ik deze op naar het lab. We kunnen eventueel nog een ontlastingstest opsturen, maar hier zitten andere kosten aan verbonden.

Vervolgens begint de behandeling die uit een paar stappen bestaan. In eerste instantie bespreken wij de uitslagen van de bloedtest en krijg je een uitgebreide analyse met voedings- en suppletieadviezen. Dankzij de uitgebreide informatie uit de bloedtest en jouw hulpvraag wordt vanuit die analyse een behandelplan gevormd die gefocust is op voeding, suppletie, beweging, ontspanning en mindset. De doorlooptijd van het intake gesprek tot het tweede consult is ongeveer 3-4 weken.

Na dit consult beginnen we met de opbouw van het immuunsysteem en de algehele ondersteuning van de lichaamsprocessen. Het verwijderen van eventuele slechte stoffen in het lichaam, het onder controle krijgen van de factoren die de klachten veroorzaken en het aanvullen van eventuele vitamine en mineralen tekorten.

We plannen elke maand een telefonisch vervolgconsult, waarin we de tussentijdse resultaten en persoonlijke bevindingen bespreken. Waar nodig passen we het behandelplan aan.

We plannen elke maand een personal training van 60 minuten bij Anne in waarin je uitleg en advies krijgt op welke manier en welk niveau u kunt trainen. Hierin wordt een behandelplan opgesteld, waarin oefeningen en trainingen staan die je zowel binnen- als buitenshuis kunt uitvoeren.

We plannen elke maand een Body Boost massage van 60 minuten in, zodat je ook bewust wordt van body stress release. We nemen tegenwoordig veel te weinig tijd voor onszelf, maar het is af en toe echt nodig in onze overvolle gezins- werk en sociale agenda’s.

Als het gewenste resultaat bereikt is en je klachten zijn verdwenen, stellen we het onderhoudsplan op. Hiermee houd jij je gezondheid en doelstelling ook na de behandeling onder controle en ben jij in staat om jouw gezondheid op peil te houden.

Wilt u een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.